Jest to porcja na 2 dorosłe osoby i dwa małe, zaspane dziecięce brzuszki.
Potrzebujemy:
- 250g półtłustego twarogu,
- 1 banan,
- 2 łyżki płatków migdałów,
- ok. 2 łyżeczek płynnego miodu,
- opcjonalnie kilka kropli soku z cytryny
Twaróg przekładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem. Dorzucamy płatki migdałów, miód, pokrojonego w kostkę banana. Możemy teraz dodać kilka kropli soku z cytryny, po to, by banan nie sczerniał. Ja jednak praktycznie nigdy ów soku nie daję. Twarożek przyrządzam tuż przed zjedzeniem, więc banan nie zdąży sczernieć. Całość mieszamy i próbujemy. Jeśli jest taka potrzeba, dodajemy miodu. Podajemy z grzankami z chleba lub ze słodkiej chałki.
zrobiłam przed chwilą, rewelacja !!!!
OdpowiedzUsuń