14 cze 2012

Pomidory z jogurtem greckim

To bardzo szybki sposób na zrobienie sałatki do obiadu. Świetnie sprawdza się do wszelkich potraw z grilla. Spożywana z pajdą chleba opieczonego w tosterze i skropioną oliwą z oliwek, z powodzeniem może być stosowana jako całkowicie naturalny antydepresant w deszczowe dni.
Jest jakiś urok w takich prostych połączeniach, bez zbędnego kombinowania, cudowania. Proste, dobre. Czego chcieć więcej?






Potrzebujemy:


  • 2-3 średniej wielkości pomidory,
  • garść liści bazylii,
  • mały kubek jogurtu greckiego,
  • sól, pieprz
Pomidory myję, kroję w ósemki i wrzucam do miseczki. Dodaję garść pokrojonych liści bazylii, solę, pieprze i dorzucam jogurt grecki. Całość mieszam i gotowe :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz